SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

2011 rok Jana Kotěry

Rok Jana Kotěry jako pocta tvůrci, jehož dílo provázelo evropskou architekturu na cestě k modernitě. Ve spolupráci s největšími architekty a teoretiky umění jsme pro vás připravili inspirativní cyklus přednášek, výstav, seminářů a exkurzí...

Fotogalerie z kotěrovské Architoulky Hradcem Králové

Nestihli jste se 20. prosince přijít podívat? Prohlédněte si naši fotogalerii.

XI. Salón Jana Kotěry v Hradci Králové

Muzeum východních Čech v Hradci Králové a FOIBOS BOOKS si Vás dovolují pozvat na XI. Salón Jana Kotěry v Hradci Králové v úterý 20. prosince 2011.

Jan Kotěra a Tomáš Baťa 100 let rozvoje Zlína

FOIBOS BOOKS a Nadace Tomáše Bati si Vás dovolují pozvat na zahájení výstavy Jan Kotěra a Tomáš Baťa 100 let rozvoje Zlína spojené se křtem brožury Rodinné domy Jana Kotěry.

Doprovodný program k výstavě ve Zlíně

Srdečně Vás zveme na komentovanou prohlídku výstavy 8. prosince 2011 a architoulku po Zlíně 10. prosince 2011. Podrobněji zde.

Fotogalerie z vernisáže ve Zlíně

Výstava o slavné historii i současnosti města: Jan Kotěra a Tomáš Baťa 100 let rozvoje Zlína byla od 2. do 18. prosince 2011 k vidění na Krajském úřadě Zlínského kraje. Prohlédněte si fotografie z vernisáže.

Advent v Trmalově vile

Poklidný, poetický a tajuplný adventní čas v krásné Trmalově vile: čtvrtek 24. 11., neděle 4. 12. a neděle 11. 12. 2011. Těšíme se na Vás!

Architoulka po Hradci Králové s Mgr. J. Potůčkem

V sobotu 22. 10. 2011 Vás srdečně zveme do hradeckých ulic, v nichž lze dodnes postřehnout mnoho stop slavného architekta... Prosíme o rezervaci do 20. 10. 2011. Podrobněji zde.

Architoulka po Hradci Králové s Ing.arch. J. Faltou

V sobotu 10. 9. 2011 Vás srdečně zveme do hradeckých ulic, v nichž lze dodnes postřehnout mnoho stop slavného architekta... Prosíme o rezervaci do 8. 9. 2011. Podrobněji zde.

Středeční posezení u Trmalů

Letní podvečer, malebná zahrada Trmalovy vily, dobrá káva nebo kvalitní víno a hudba pod širým nebem… léto v hlavním městě může být krásné! Hudební večery pro vás pořádáme pravidelně, ve středu každých 14 dní.

Jan Kotěra: Rodinný dům

Sezónní výstava v Trmalově vile představí významné příklady realizovaných vil a rodinných domů či letních sídel zakladatele české moderní architektury Jana Kotěry. Výstava je otevřena od 15. 6. do 31. 8. 2011. Prohlédněte si fotografie z vernisáže a přečtěte si podrobnější informace.

Den dětí v Trmalově vile

1. června. Den, kdy mají děti hlavní slovo. Přijďte se pobavit a pohrát si do netradiční zahrady plné překvapení. Podrobněji zde.

Výlet do Sezimova Ústí a Holašovic

Cesta na vernisáž v Holašovicích a do vily Edvarda a Hany Benešových: prohlédněte si fotografie z výletu.

Výstava na Fakultě architektury ČVUT

Slavné vily Čech, Moravy a Slezska a Slavné vily Slovenska: Na Fakultě architektury ČVUT pro vás od 3. do 27. května 2011 otevíráme výstavu s bohatým doprovodným programem.
Podívejte se!

Raná tvorba Jana Kotěry

Trmalova vila, Vilová 11, Praha 10, 27. 4. 2011 v 18 hodin

Přednáška se koná k 88. výročí úmrtí zakladatele české moderní architektury Jana Kotěry. Představí tvorbu Jana Kotěry v letech 1899–1910, zmíní i některé nové objevy např. v ohledu vily Barbo Christo manželů Kramářových na Krymu nebo Japonského salonu Dr. Ferdinanda Tondera (1902). Přednáší Ladislav Zikmund-Lender.

Slavnostní zahájení roku Jana Kotěry

31. března byl v pražské Trmalově vile zahájen Rok Jana Kotěry. Oslavte s námi 140. výročí narození tohoto velikána české moderní architektury...

Celý rok budou provázet výstavy, přednášky, semináře a exkurze, věnující se nejen architektonické a designérské tvorbě Jana Kotěry, ale i tvorbě jeho současníků, žáků a následovníků. Fotogalerie ze zahájení. Podrobněji o roku Jana Kotěry.

TOPlist SEO Rozcestník