SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Lednicko-valtický areál

Pavel Zatloukal (ed.), Přemysl Krejčiřík, Ondřej Zatloukal

Na konci roku 2012 vyšla již třetí kniha z edice UNESCO, tentokráte pojednávající o Lednicko-valtickém areálu.

OBJEDNAT
Vyšla: 16.12.2012
235x260 mm | vázaná | 192 stran
ISBN: 978-80-87073-45-2
399.00 Kč

Kulturní krajina Lednicko-valtický areál, v 19. století výstižně nazývaná "zahradou Evropy", je společným výtvorem člověka a přírody. Na jeho vzniku maji největší zásluhu Lichtenštejnové, kteří na zdejším panství sedm století budovali zámky, zakládali zahrady, parky a rybníky. V roce 1996 byl areál kulturní krajiny zapsán na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Dominantami areálu jsou zámky Lednice a Valtice. Obě stavby jsou spojeny se jmény vynikajících umělců. Lednický zámek vystavěný v duchu anglické novogotiky je návštěvnicky přitažlivější, a to zejména díky manýristickému parku s drobnými stavbami, jimž vévodí minaret, stavba v Evropě ojedinělá. V Lednicko-valtickém areálu jsou další drobné stavby s citem včleněné do půvabné krajiny.

Publikace editora prof. Pavla Zatloukala a dalších dvou autorů pojednává nejen o stavbách areálu, ale také o rozsáhlých parcích a podrobné historii Lednice, Valtic a Břeclavi. Text doprovází bohatý obrazový materiál a mapy na konci publikace.

Kniha byla vydána v českém, anglickém a německém jazyce.

Zaslání či vyzvednutí knihy

Knihu lze zakoupit v Trmalově (Vilová 11, Praha 10) vile nebo objednat na našem e-shopu!.

TOPlist SEO Rozcestník