SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah
  • Nacházíte se: Úvodní strana
  • Knihy
  • Slavné zahrady a parky Středočeského kraje - anglická verze

Slavné zahrady a parky Středočeského kraje - anglická verze

Děkujeme
za podporu
a spolupráci

Jan Hendrych (ed.), Jiří Kupka, Ivan Vorel, Michaela Líčeníková, foto:Jiří Podrazil, Jan Hendrych

Slavné zahrady a parky Středočeského kraje nese titulní strana zcela jedinečné publikace, která na 250 stranách a za doprovodu 500 fotografií a leteckých snímků přibližuje bohatství a příběhy kulturní krajiny Středních Čech.

OBJEDNAT
Vyšla: 30.11.2011
235x260 mm | vázaná | 240 stran
ISBN: 978-80-87073-37-7
549.00 Kč

Procházíme zahradami Sázavského kláštera, konventu Svatý Jan pod Skalou, kláštera a zámku Klášter v Hradišti nad Jizerou až po Křivoklátskou hradní zahrádku. Putujeme 29 zahradami a parky zámků Dobříš, Březnice, Veltrusy, Kačina, Lány, Průhonice a dalšími a dalšími. Navštěvujeme městské parky v Rakovníku, Poděbradech až po Růžový park a sad Památníku v Lidicích. Jsme pozvání do zahrad letovisek v Roztokách, Všenorech či Nespekách a také do zahrady Čapkovy vily ve Strži a zahrady Ladovy vily v Hrusicích.

Na svět zahrad úzce navazuje prostředí obor a krajiny a my můžeme obdivovat krajinné památkové zóny Osovsko a Žehušicko a dalších 19 přírodních parků osmi oblastí kraje od Rakovnicka a Křivoklátska až po přírodní parky Brd a Hřebenů.

Ve všech zahradách, parcích, krajinných zónách a přírodních parcích je skryta osobnost, génius a individualita jejich zakladatelů. Možná proto sláva zahrady často padá společně se svým stvořitelem; jak napsal Karel Čapek, zahrada nejlépe prospívá, když je chráněna stínem svého zahradníka.

Zveme Vás k obdivování a objevování této krásy, jejích stvořitelů, pečovatelů a ochránců. Zveme Vás do kraje počátků českého státu, legendárních míst dávných věků, do krajiny, která v celé histori kultivovala svou tvář a její krásou se pyšní i dnes.

Zaslání či vyzvednutí knihy

Knihu lze zakoupit v Trmalově (Vilová 11, Praha 10) vile nebo objednat na našem e-shopu!.

TOPlist SEO Rozcestník