SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah
  • Nacházíte se: Úvodní strana
  • Zprávy
  • Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem

Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem

- 9. 12. 23:00
Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem

V nakladatelství FOIBOS BOOKS, edici Památky UNESCO vychází jedenáctá publikace „Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem“

Publikace seznamuje čtenáře s hodnotami krajiny a unikátním chovem a výcvikem starokladrubských koní, díky jemuž získala tato jedinečná polabská krajina svou podobu. To také oslovilo Mezinárodní radu pro památky v roce 2019 k zařazení tohoto kulturního klenotu na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.
Autoři Zdeněk Novák, Jiří Machek a Roman Zámečník ve velké části knihy popisují tuto krajinu, stavby i barokní sochy na významných místech areálu. Setkání s krásnými kladrubskými koňmi je další podstatnou hodnotou knihy. Nechybí ani medailony významných osobností jež se o krajinu a hřebčín zasloužily, od Vilém II. z Pernštejna až po zahradníka, botanika a úředníka Antona Umlaufta.
Bohatá vysoce kvalitní obrazová dokumentace Jiřího Podrazila a dalších, archivní materiály, dobové fotografie, obrazy a plány jejich výstižný popis obohacují. Kniha je pozvánkou a průvodcem k návštěvě díla světově výjimečné hodnoty. Setkání s krásnými starokladrubskými koňmi jistě přitom oceníte.

Projekt vznikl za finanční podpory:
Ministerstva kultury ČR
Státní Fond MK ČR

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník