SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slavné vily představí výstava i v Bruntále

Bruntálský a krnovský deník - 5. 3. 23:00
Slavné vily představí výstava i v Bruntále

Bruntál - Výstava o jedinečné tváři moderní architektury Slavné vily Moravskoslezského kraje se představí také v Bruntále.

Vernisáž výstavy je naplánovaná na čtvrtek 5. března v 17 hodin ve velké výstavní síni v bruntálském muzeu. Obrazy, fotografie, plány a modely jedinečných staveb si zde mohou zájemci prohlédnout během návštěvních hodin muzea až do 29. března.

Tato výstava složená také z životních příběhů architektů, stavitelů a majitelů vil se poprvé představila veřejnosti v říjnu a listopadu 2008 v Ostravě, kde zaznamenala velký ohlas. Putovní akce je součástí celorepublikového projektu Slavné vily Čech, Moravy a Slezska, který zahrnuje podobné publikace a výstavní expozice ve všech krajích České republiky, a zvlášť jsou zpracovány vily v hlavním městě Praze a statutárním městě Brně. Nad celorepublikovým projektem převzala patronát manželka prezidenta ČR Livia Klausová.

V Bruntále nad tímto počinem převzal záštitu starosta František Struška a hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas. Projekt vznikl ve spolupráci a s finanční podporou Moravskoslezského kraje i jednotlivých měst, kde vily stojí. Na jeho realizaci přispěl Bruntál, Frýdlant nad Ostravicí, Krnov, Nový Jičín, Příbor i Vrbno pod Pradědem.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník