SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Výstava Slavné vily zemí Visegrádské čtyřky a Slovinska

FOIBOS - 25. 4. 13:39
Výstava Slavné vily zemí Visegrádské čtyřky a Slovinska

Na radnici městského obvodu Slezská Ostrava bude od 26. 4. do 25. 5. 2013 pořádána výstava Slavné vily zemí Visegrádské čtyřky a Slovinska.

Po několikaleté badatelské a autorské práci předních odborníků – historiků dějin umění a architektury, památkářů, archivních pracovníků, kronikářů a dalších byl zpracován ucelený soubor vilové architektury a architektury rodinného bydlení v jednotlivých krajích ČR a souhrnně potom v celé republice. Výsledkem bylo vydání publikační edice a realizace souboru výstavních expozicí. Tato práce českých, moravských a moravskoslezských odborníků a nakladatele FOIBOS podnítila zájem o zpracování této oblasti architektonického dědictví v okolních zemích – Slovensku, Polsku, Maďarsku a Slovinsku.

Tak vznikl projekt Slavné vily zemí Visegrádské 4 a Slovinska, jehož výstupy budou od 27. května do 30. června 2013 prezentovány v Bruselu sérií výstav v Evropském parlamentu, Pražském domě, Maďarském kulturním středisku, na Fakultě architektury, Plzeňském domě a dalších místech.

V předvečer této společné bruselské prezentace mají možnost Ostravané a hosté Ostravy navštívit reprezentativní výběr Slavných vil zemí V4 a Slovinska na výstavě ve Slezské Ostravě.

Na společné výstavě je každá ze zemí Visegrádské čtyřky a Slovinska představena 16 stavbami, prezentujícími nejvýznamnější vily a rodinné domy od XIX. století po dnešek, které představují jedinečnou část architektonického dědictví.

Radnice městského obvodu Slezská Ostrava
Těšínská 138/35, Ostrava-Slezská Ostrava

Výstava bude otevřena
od 26. dubna do 2. června 2013
po zavřeno, út – pá 10:00 – 11:30 hod, 12:30 – 17:00 hod, so - ne 10:00 – 16:00 hod.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 2
(hodnotilo 1 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník