SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Vernisáž v Krnově

FOIBOS - 13. 1. 12:22
Vernisáž v Krnově

V pátek 9. ledna 2009 byla slavnostně zahájena v Krnově výstava Slavné vily Moravskoslezského kraje a polského příhraničí.

Výstavu zahájila starostka města Krnova Renata Ramazanová, která spolu s novým hejtmanem Moravskoslezského kraje Ing. Jaroslavem Palasem převzala nad výstavou záštitu.

Do Flemmichovy vily přišlo velké množství zájemců o moderní architekturu a také obdivovatelů této jedinečné stavby. Vile je (mimo jiné) věnováno samostatné heslo na výstavě i v publikaci Slavné vily Moravskoslezského kraje.

Vila je dílem vídeňského architekta a všestranného designéra Otto Prutschera a je sama o sobě krásným exponátem. Majitel vily - město Krnov - v ní plánuje vybudovat expozici individualistické moderny a spolkový dům.

Mezi hosty vernisáže, kteří přispěli svým vystoupením, byli spoluautoři výstavy a publikace Prof. Ing. arch. Vladimír Šlapeta, DrSc., děkan brněnské Fakulty architektury, autor řady výstav a publikací o české a středoevropské architektuře a Ing. arch. Naďa Goryczková, generální ředitelka Národního památkového ústavu v Praze.

Z pražského Uměleckoprůmyslového muzea přijela PhDr. Daniela Karasová, CSc., vedoucí kurátorka sbírky nábytku a designu, členka Mezinárodní rady muzeí - ICOM a ve svém vystoupení přislíbila pomoc při budování expozice ve Flemmichově vile.

Do 1. března budou mít krnovští obyvatelé i návštěvníci města možnost seznámit se s nejvzácnějšími vilovými stavbami kraje, mezi nimi potom se šesti stavbami Krnova, které jsou vybrány z širšího bohatství vilové architektury města.

Od 5. března se výstava představí v Bruntálu.

Více o výstavě Slavné vily Moravskoslezského kraje v Krnově.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník