SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Architoulky Přemysla Veverky: Šesté

Názory k článku

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Zaujalo vás toto téma? Máte k němu co říci? Přidejte svůj názor.
Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)
Zaslal: Magdalena Třebická | e-mail - 17.3.2019 15:26 - Odpovědět
vila prof.Velflíka v Mnichovicích
Když jsme v r.2000 se synem koupili zničenou vilu na Nádražní ulici,. netušili jsme, čeho jsem se dopátrala až po 10 letech, náhodou v archivu stavebního úřadu.A co mi vyprávěli pamětníci. Vilu pro svého přítele, prof.a rektora ČVUT Aloise Velflíka projektoval a stavěl Josef Fanta, snad v r. 1890 - 92.Máme i originál "modráky" zimní zahrady, která jak když z oka vypadne Hlavnímu nádraží -i nýty jsou totožné a zachovali jsme je. Snacha, architekta, navrhla úpravy, především koupelny tak, aby se ráz vily zachoval.
Knihu Slavné vily jsem se zájmem prolistovala, naší vilu jsem nenašla. Nevím, zda dokážu poslat fotky, ale srdečně k návštěvě zvu - telefon 733 368 717. Údajně je tu ještě jedna vila J.Fanty, ta je trochu poničena přestavbami, ale má třeba úžasné schodiště - svědčí o tom, co píšete, že navrhoval i nábytek. A asi mi to bylo souzeno - na Min.průmyslu jsem 15 let pracovala, i v kopuli.
TOPlist SEO Rozcestník