SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slavné vily tvořili z lepenky

Josef Beneš - StaloSe.cz - 21. 12. 07:41
Slavné vily tvořili z lepenky

Stovky hodin titěrné práce, jejíž výsledek ale stojí za zhlédnutí.

Řeč je o školní soutěži ve stavění modelů z vlnité lepenky, kterou uspořádali ve valašskomeziříčské průmyslovce.

„Tématem byly architektonicky cenné stavby v našem městě a blízkém okolí, zahrnuté do připravované publikace o slavných vilách Zlínského kraje,“ připomněl učitel Jaroslav Gebauer. Ze sedmi vytipovaných objektů si jich studenti vybrali pět, které během jednoho měsíce ztvárnili v celkem devíti modelech. Nejlépe si se zadáním poradila skupina studentů prvního ročníku oboru pozemní stavitelství, kteří zhotovili lepenkovou miniaturu vily architekta Vladimíra Kalivody v sousední obci Malá Lhota. Jejich o rok starší kolegové obsadili druhé místo za vilu architekta Bohumíra Kupky na ulici nesoucí jeho jméno. Třetí příčka náleží Tomáši Gebhartovi ze druhého ročníku téhož oboru, jenž si jako předlohu vybral dům Jaroslava Stockara Bernkopfa v parku Botanika.

„Snímky studentských prací by se v chystané publikaci měly objevit vedle jejich reálných fotografií,“ prozradil Jaroslav Gebauer. „Po doplnění informací o příslušných architektech a historii těchto domů je studenti využijí i v dalších soutěžích. Počátkem příštího roku modely vystavíme také v prostorách městského úřadu.“

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník