SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Fotogalerie: křest a vernisáž v Praze 6

FOIBOS - 23. 9. 14:15
Fotogalerie: křest a vernisáž v Praze 6

Slavné stavby Prahy 6, nová publikace a výstava z edice o historii i současnosti pražské architektury. Expozice je až do 13. října 2009 přístupná ve výstavní síni U Písecké brány, knihu si objednejte zde.

Na 58 panelech výstavy je prezentováno více než sedmdesát nejhodnotnějších příkladů architektury. Nejstarší z nich vznikly v 11. století, nejnovější byly dostavěny teprve nedávno. Každé stavbě je věnován stručný text s popisem dispozičního řešení, použitých konstrukcí a materiálů, s charakteristikou stylu, navíc v kontextu tvorby příslušného autora i dobového architektonického vývoje. Každý objekt doplňuje archivní a nově pořízená fotografická a plánová dokumentace.

Praha 6 žije v povědomí obyvatel jako město moderní, vniklé především ve 20. století, což je v podstatě pravdivý obraz. Je nicméně pravdou, že je též místem s velmi bohatou minulostí.

Expozice

Písecká brána
K Brusce 5, Praha 6-Hradčany

Výstava je otevřena od 18. září 2009 do 13. října 2009 denně mimo pondělí od 13 do 19 hodin.

Pořadatelé výstavy: MČ Praha 6. Písecká brána, Foibos
Hlavní partneři: Metrostav Development, Rezidence Císařský mlýn
Partneři: Crowne Plaza Prague, Casua, InterCora
Záštita: Mgr. Tomáš Chalupa, starosta MČ Praha 6

Fotogalerie

Kniha

Zveme Vás k procházce minulostí i přítomností šestého pražského obvodu. Slavné stavby jako svědkové dávných dob i jako ukázky nejnovější tvorby...

Od nejvýznamnější památky středověku – románského kostela sv. Máří Magdalény v Přední Kopanině přes raně barokní stavby a výrazné stopy pozdního baroka, řadu pozdně klasicistních rozlehlých domů, velkorysých staveb moderní architektury až po řadu slavných vil a to nejen vil na Babě nebo vily Müllerovy. Kniha je průvodcem po architektonických půvabech a skvostech Bubenče, Břevnova, Dejvic, Hradčan, Liboce, Ruzyně, Střešovic, Veleslavína a Vokovic až po architektonickou přítomnost Prahy 6, která je dynamická, nasycená velkými plány.

Má být především zábavným čtením a prohlížením pro všechny, kteří dychtí po hlubším poznání, ovšem je zároveň knihou věrohodnou, a proto se nevzdává také parametrů odborné publikace.

online objednávka publikace

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník