SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Repríza druhého dílu pořadu Slavné vily

FOIBOS - 1. 10. 08:05
Repríza druhého dílu pořadu Slavné vily

Repríza druhého pořadu o vilách a lidech bude vysílánaz neděle na pondělí 15. října, pětatřicet minut po půlnoci, opět na stanici Český rozhlas 3 Vltava.

Půlhodinový dokument posluchačům nabídne pohled odborníka na několik nejvýznačnějších objektů z daného období a také setkání se současnými obyvateli těchto domů.

Podtitul druhého dílu zní Historismus v Brně, a tak zájemce o architekturu, ale i historii čeká rozhlasová procházka po vilách, které byly v moravské metropoli postaveny v druhé polovině 19. století. Posluchači se mohou těšit na návštěvu vil Hermíny Ripkové, Johanna Tomoly nebo Chleborádovy vily, které projektovali nejlepší architekti své doby. Dojde i na zastavení v takzvaném Janáčkově domečku. Na otázky reportéra Václava Žmolíka bude tentokrát odpovídat a vily i osudy jejich majitelů přiblíží známý historik umění, Prof. Jan Sedlák.

Reprízu druhého pořadu o vilách a lidech po jeho úterní premiéře v 16 hodin 9. října, je možné si poslechnout z neděle na pondělí 15. října pětatřicet minut po půlnoci, opět na stanici Český rozhlas 3 Vltava.

Pořady jsou připravovány ve spolupráci s nakladatelskou edicí Slavné vily, vydávanou uměleckou agenturou Foibos. Vedle slavných brněnských vil budou představeny slavné vily Olomouckého kraje a postupně také vily všech dalších krajů ČR.

Názory ke článku

24.10. 22:29Nový

Zasílání upozornění na nové názory je dostupné jen zaregistrovaným uživatelům. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník