SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slavné vily Královéhradeckého kraje

FOIBOS - 10. 8. 22:00
Slavné vily Královéhradeckého kraje

Nový pohled do historie i do současnosti architektury rodinného bydlení v Královéhradeckém kraji, známí architekti a stavebníci, jejich životy a jejich práce. To vše v barevné a zajímavé mozaice přibližující architekturu tak, jak ji ještě neznáte… od 29. července 2009 do 23. srpna 2009 v Zámku Kostelec nad Orlicí.

Zámek Kostelec nad Orlicí (nový)
Komenského 1
Kostelec nad Orlicí, 517 41
T: +420 494 323 271

Výstava bude otevřena 29. července 2009 - 23. srpna 2009 v sobotu a neděli od 10.00 do 18.00

Publikace

Kniha Slavné vily Královéhradeckého kraje přináší 51 příkladů vilových staveb a rodinných domků, líčí jejich vznik a následné osudy i jejich současný stav v rozpětí dlouhého období od sedmdesátých let XIX. století až po současnost.

Každé ze staveb je věnována samostatná kapitola, doprovázená archivními fotografiemi, plánky i snímky jejich současného stavu.

Královéhradecký kraj zaujímá ve vývoji našich zemí důležité místo. Bez ohledu na hledání konkrétních výjimečností či zvláštností, charakterizující to které město či sídlo, patřily východní Čechy, už také díky osvíceným a důležitým osobnostem společenského, podnikatelského, ale i politického a kulturního života, k „baštám“ modernistických tendencí nejen v architektuře. Hradec Králové, Náchod, Jaroměř... stačí vyslovit jména těchto měst, a okamžitě se nám vybaví celá řada jmen a událostí spojovaných s kulturním, uměleckým, ale také stavebním ruchem.

Více o knize Slavné vily Královéhradeckého kraje.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník