SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slavné vily na vlnách Českého rozhlasu 6. díl

FOIBOS - 2. 11. 09:13
Slavné vily na vlnách Českého rozhlasu 6. díl

V úterý 6. listopadu v 16,00 bude Český rozhlas 3 Vltava vysílat šestý díl z dokumentárního cyklu Václava Žmolíka o Slavných vilách.

Půlhodinový dokument posluchačům nabídne jako pokaždé pohled odborníka na několik nejvýznačnějších vilových objektů z daného období a také setkání se současnými obyvateli těchto domů.

Podtitul šestého dílu zní Hledání nového stylu v Brně, a tak tentokrát zájemce o architekturu, ale i historii čeká rozhlasová procházka po vilách, které byly v moravské metropoli postaveny po roce 1918, když vznikla Československá republika. Těšit se mohou na návštěvu vil Kumpoštovy a Gutmannovy anebo Bauerova zámečku s dochovanými interiéry od Adolfa Loose.

Na otázky reportéra Václava Žmolíka bude tentokrát odpovídat a vily i osudy jejich majitelů přiblíží historik umění Prof Jan Sedlák. Reprízu šestého pořadu o vilách a lidech, po jeho úterní premiéře v 16 hodin 30. října, je možné si poslechnout z neděle na pondělí 12. listopadu pětatřicet minut po půlnoci opět na stanici Český rozhlas 3 Vltava.

Pořady jsou připravovány ve spolupráci s nakladatelskou edicí Slavné vily, vydávanou uměleckou agenturou Foibos. Vedle slavných brněnských vil budou představeny slavné vily Olomouckého kraje a postupně také vily všech dalších krajů ČR.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník